Er zijn in de supermarkt ongelooflijk veel nutteloze dingen te koop. Met stip op één, nog niet gesignaleerd in Nederland maar zo bizar dat ik het wel moet vermelden: de alvast gepelde banaan, op een schaaltje in plastic. Wie haalt het in zijn hoofd om de zo eenvoudig te pellen banaan uitgepakt in een verpakking van plastic te stoppen en dat dan als gemaksvoedsel aan te prijzen?!

Over nodeloze en nutteloze zaken zoals bakmixen in een pakje had ik het al in een eerder blog. Kortgeleden ontdekte ik een nieuwe poging tot onzinnigheid in de schappen van de plaatselijke super: Cheesecake verse basis. Omdat een cheesecake (kwarktaart/roomkaastaart) bij mijn weten vooral bestaat uit kwark of roomkaas was ik wel reuze benieuwd waarom dit bakje cheesecakevulling €5,45 (!) moet kosten.

Van de website:
Verse Basis voor Cheesecake is een innovatief product waarmee de consument in een handomdraai zijn eigen cheesecake maakt. U maakt zelf een taartbodem (met koek en boter), en doet deze bodem in de springvorm of muffinvorm. Daarna vult u de vorm met de Verse Basis en zet het product 50 minuten in de oven. Goed laten afkoelen en garneren met een vruchtensaus of vruchtenjam. Lekker voor bij de koffie, high-tea of als dessert!
(...)
Geen rommel op het aanrecht, alleen even de taartbodem maken en de bakvorm afvullen.
(...)
Door de uitgebalanceerde hoeveelheid ei en crème fraîche ontstaat een gladde en luchtige massa, die ook nog eens lekker fris wordt gemaakt door een vleugje citroen.

Aha, een innovatief product.
U maakt eerst zelf de bodem. Hm, ontzettend vernieuwend vind ik dat nog niet.
En dan (ah, maar dat is het nieuwe gedeelte) belegt u dat met een mengsel van roomkaas, ei en citroen uit een bakje voor een bedrag van 5,45.
Want een paar biologische eieren á 27 eurocent, een bakje roomkaas en/of kwark voor pak 'm beet hooguit een euro en een beetje citroenrasp en suiker doorelkaar roeren is natuurlijk een enorm ingewikkeld en ook rommelig gebeuren. Daar wil geen mens zijn handen aan vuilmaken, laat staan de keuken.
Toegegeven, €5,45 vragen voor een bakje gesuikerde kwark ís innovatief. Maar ook wel een tikje cheesy.
Mensen, laat je niet bedotten. Verse cheesecake-basis maak je natuurlijk zelf.


Cheesecakebasis
400 gr volle kwark
2 eieren
45 gram (oer)suiker/rijststroop (of naar smaak)
2 eetlepels zure room
Scheutje citroensap
Klop de ingrediënten tot een gladde massa. Giet op de bodem die je toch al zelf moest maken en bak 25-30 minuten op 180 graden. Laat geheel afkoelen.

13 reacties:

Kniepertie zei

Cheesecakebasis hoe verzinnen ze het, en wat te denken van kilozakken ijsblokjes, echt waar ;)
groet

Meibloempje zei

Oh, nee toch, echt waar???

Spaarmoeder! zei

Gepeld fruit staat inderdaad op één. Zo zag ik met kerst bij AH granaatappel. Voor de prijs van een piepklein bakje van ongeveer een ons, koop je op de markt een kilo.

ver-greetmenietje zei

Ongelofelijk! gepelde bananen?!
Hoe durven ze? en zijn daar kopers
voor?
ik ben verlegen...

consuminderenmetplezier zei

Ha, ha, ha, gepelde bananen. De tranen rollen over mijn wangen van het lachen ! Maar ook van verdriet, want buiten het feit dat dit buitenproportioneel belachelijk is, moeten deze bananen ook nog eens bewerkt zijn om te voorkomen dat ze bruin worden...

meiske zei

Dit meen je niet. En het zal waarschijnlijk nog verkocht worden ook!!

Vlijtig Liesje zei

Die bananen zijn inderdaad absurd! Hoe lui kan een mens zijn...

Bibje zei

Hoe zat het ook alweer met die bananen....oja die waren nog biologisch ook, prrrt, over verspilling gesproken. Wat is er mis met het eigen schilletje? Doen ze het in plastic en piepschuim. Echt erg!

Je geld of je leven zei

Het is natuurlijk ook heel moeilijk om een banaan te pellen. Ik kijk er ook iedere keer naar uit en ding dan "ohoh hoe moet ik dat nou weer doen". Hoe verzinnen ze het? Het lijkt me niet eens lekker want die banaan droogt uit en verkleurt. Of zouden ze daar dan weer een e-nummertje tegenaan gooien?
Maar goed ik vind voorgesneden groente en voorgepeld fruit sowieso idioot. Het is puur gemak dat mensen dat kopen.

Raarste vind ik nog de voorgeschilde aardappels en de ijsblokjes.

Firma Fluitekruid zei

Voorgepelde bananen? Zoiets achterlijks heb ik nog nooit gezien!
In welk land heb je die gevonden?

Christien zei

Als je geen fotootje van blote bananen in een bakje erbij gedaan had, zou ik het niet geloofd hebben. Triest dat zelfs het pellen van een banaan al te veel moeite zou moeten zijn.

Anoniem zei

Hello. Facebook takes a [url=http://www.onlinecraps.gd]online blackjack[/url] venture on 888 casino traffic: Facebook is expanding its efforts to put further real-money gaming to millions of British users after announcing a grapple with with the online gambling proprietorship 888 Holdings.And Bye.

De Verdubbeldame zei

Echt te bizar, die bananen. Zelfs ongepelde bananen met plastic erom vind ik te bizar voor woorden (stond afgelopen week in de supermarkt een onmogelijke keuze te maken tussen in plastic verpakte eco&fairtrade bananen en onverpakte Dole (die ik sinds de schokkende docu over Dole niet meer kan aanzien). Die cheesecake klinkt lekkerrrr!