Dit is een tip voor de tuiniers onder ons. Of eigenlijk voor de beginnende tuiniers, de wannabe stadsboertjes, de terug-naar-de-natuur-maar-hoe-doe-ik-dat-buitenwijkbewoners. Degenen zonder groene vingers, maar met een klein groen kiemplantje in het hart.
Kijk eens op Mijntuin.org. Het is een soort facebook, maar dan voor tuiniers. Je kunt uit de database de planten die jij in je tuin hebt toevoegen, waarna je een keurig overzicht krijgt van wat je moet doen aan die planten (en wanneer), wanneer ze bloeien, welke meststoffen je kunt toevoegen en dergelijke. Deze tuintaken krijg je dan wekelijks in je e-mail! Je kunt ze ook in kalendervorm afdrukken.
En heb je zelfs geen idee wat voor plant je nu eigenlijk in je tuin hebt, dan kun je een foto plaatsen en de echte tuinkenners helpen je dan uit de brand.
Je krijgt als je je aanmeldt eerst een maand gratis het volledige programma zodat je het kunt uittesten, maar na een paar dagen was ik al verkocht. Voor een luttele twee euro per maand kun je dan lid worden, maar je kunt ook gewoon een gratis account nemen (dat is iets beperkter).
Eindelijk zie ik een kans op een echte tuin. Een tuin waarbij ik niet met de handen in mijn haar sta, maar in de grond. Een tuin met plantjes die niet na een jaar per ongeluk voor onkruid worden aangezien en dan harteloos uitgerukt worden. Beter voor de portemonnee, ook! Dat is mij wel twee euro per maand waard. Nieuwe planten kopen is duurder....

1 reacties:

Firma Fluitekruid zei

Dank voor de tip, handig zo'n site.